Как правилно да се грижим за нашите четки?

Как правилно да се грижим за нашите четки? - Crystal Nails

Както при повечето неща в живота, четките не траят вечно и трябва да се сменят от време на време отново.

Но с правилните мерки за поддръжка, можете значително да удължите живота на четките си. Това от своя страна ще ви спести сериозни суми пари и ще ви помогне в изграждането на вашия бизнес.

Нещо повече, подредените и добре поддържани четки могат да бъдат бижутата на вашия салон. Те могат да служат като свидетелство за това колко точен сте като човек и колко добре вършите своята работа.

Сега нека погледнем по-отблизо спецификата на поддръжката на четката.


Гел четки

Вашата гел скулптурни четки винаги трябва да се почистват с кърпа без влакна и винаги трябва да ги съхранявате с тяхната капачка.

Дръжте вашите гел скулптурни четки далеч от слънчева светлина, UV и LED светлина. Използвайте отделни четки за прозрачни, цветни и блестящи материали.

Четките, които използвате за цветни и блестящи материали, трябва да се почистват с течност за почистване на четки.

Препоръчително е също така да почиствате четките за декорация с течност за почистване на четки, да ги съхранявате с техните капачки и да ги държите далеч от слънчева светлина, UV и LED светлина.


Акрилни четки

Що се отнася до акрилните четки за нокти, задължително ги почиствайте след употреба, въпреки че не е необходимо да ги накисвате в сапунена вода или друга течност.

Знаейки цената им, четките с естествен косъм се нуждаят от допълнителна грижа и внимание: оставяйки ги във вода за продължителен период от време, ще се повредят техните косъмчета.

След почистване внимателно избършете космите и съхранявайте четките с капачката им,с върха надолу.Същото се отнася и за акварелните четки.

След като сте направили най-новия си акрилен шедьовър, накиснете вашите акрилни скулптурни четки в течност (използваната вече течност не е добър избор, тъй като може да съдържа пигменти и остатъчен материал) и старателно избършете двете страни.

Направете същото с акрилните четки за декорация и ги съхранявайте с върха надолу.

Съхраняването на акрилни четки с върха нагоре ще доведе до изтичане на течността към накрайника и обезцветяване на косъмчетата.

Дръжте четките си в държач за четки, за предпочитане в компактен Crystal Nails калъф за четки, който е лесен за почистване и който винаги може да бъде до Вас, докато работите.

Желем Ви Приятна работа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *